informativni dnevi za fakultete Dodaj to temo med priljubljene
|
|
|---|---|
Bocman
|
7.2.2010 ob 21:36:17 čer , kot že vsi vemo se bližajo informativci za srednje šole in faxe , sam trenutno hodim na srednjo računalniško šolo , ta petek so pa že informativci , in zdaj razmišljam kam vse bi šel pogledat :) , tako da rabim vaše mnenje , kam bi bilo vredno iti pogledati. Veseli me spletno programiranje , tako da rabim izkušene mačke , da mi svetujejo . Sprva sem mislil iti na FRI visokošolski študij , ampak dobivam pomisleke , saj naj bi tam bila sama matematika in fizika , ter v prvem letnku selekcija na fiziki , a nas niso v srednji ničesar naučili , vsaj glede fizike [buska] [pomezik] . |
Smaug
|
7.2.2010 ob 21:39:22 Citiram: Bocman, 7.2.2010 ob 21:36:17: čer , kot že vsi vemo se bližajo informativci za srednje šole in faxe , sam trenutno hodim na srednjo računalniško šolo , ta petek so pa že informativci , in zdaj razmišljam kam vse bi šel pogledat :) , tako da rabim vaše mnenje , kam bi bilo vredno iti pogledati. Veseli me spletno programiranje , tako da rabim izkušene mačke , da mi svetujejo . Sprva sem mislil iti na FRI visokošolski študij , ampak dobivam pomisleke , saj naj bi tam bila sama matematika in fizika , ter v prvem letnku selekcija na fiziki , a nas niso v srednji ničesar naučili , vsaj glede fizike [buska] [pomezik] . V prvem letniku je kvečjemu selekcija na diskretnih strukturah in analizi. Predmeti, kot so osnove programiranja, niso neka kriza ali pa arhitektura..... |
Pika41
|
7.2.2010 ob 22:33:10 Zdej majo na FRI bolonca in majo matematiko in diskretne, kar je baje mal težje in jih baje ful ne nardi. Drugač pa par mojih prijatlov hod, eni na visokošolskega in so prišli iz računalniške, pa ni imel noben kakšnih velikih problemov. Samo diskretne so jim vzele malo več časa, ampak so vsi nardili. Eni pa hodjo tud na univerziteten program, pa tudi nimajo problemov. Če te to veseli in če si se pripravljen potruditi in se učiti, potem pojdi na FRI. |
Artificial
|
7.2.2010 ob 22:35:04 Sam sem sicer na FE UNI, moj dober prijatelj je pa na FRI UNI. |
Nash
|
7.2.2010 ob 23:29:29 ne se odločat na podlagi informativcev. tm ti ponavadi prodajajo v celofan zavite zgodbice, kako je pri njih fino oh in sploh. raje si poglej kake zapiske, knjige ki jih uporabljajo pri določenih predmetih, boš vsaj imel približno predstavo, kako bo zgledal študij. |
Raikkonen
|
8.2.2010 ob 00:22:16 Se strinjam s prejšnjim postom, da se odločat na podlagi informativcev ni vredno. Je bolje iti kar na predavanja na več faksov, da vidiš, kako to dejansko zgleda. Kar se FRI-ja tiče. Sam sem imel namen tud tja it (no, prva izbira je bla FGG, druga pa ta), kot UNI, ampak sem se premislil (oz. sem cvikal zrd točk) in sem se vpisal na FE, kar je bil najbrž največji greh, kar sem ga/bi ga lahko naredil - no več bom kasneje povedal. Mam pa na FRI-ju 3 bivše sošolce. Sprva so bli vsi 3je na UNI programu, samo en je šel normalno v 2. letnik (pa je človk, ki mi od vseh treh deluje najmanj računalničar), en je ponavlju 1. letnik UNI, tatret pa se je prepisal na VSŠ. Ta, ki se je prepisal na VSŠ, pravi, da je veliko bolj zadovoljen kot pa prej, ko je bil na UNI - na živce mu je šlo preveč teorije. |
Rayx
|
8.2.2010 ob 01:21:05 Res da večino ljudem bolj paše VSŠ, že zaradi samega sistema. Več vaj, manj teorije. Čeprav po tem novem boloncu baje ni več TAKO velike razlike. |
MuLaZ
|
8.2.2010 ob 02:59:06 Citiram: Raikkonen, 8.2.2010 ob 00:22:16: Se strinjam s prejšnjim postom, da se odločat na podlagi informativcev ni vredno. Je bolje iti kar na predavanja na več faksov, da vidiš, kako to dejansko zgleda. Kar se FRI-ja tiče. Sam sem imel namen tud tja it (no, prva izbira je bla FGG, druga pa ta), kot UNI, ampak sem se premislil (oz. sem cvikal zrd točk) in sem se vpisal na FE, kar je bil najbrž največji greh, kar sem ga/bi ga lahko naredil - no več bom kasneje povedal. Mam pa na FRI-ju 3 bivše sošolce. Sprva so bli vsi 3je na UNI programu, samo en je šel normalno v 2. letnik (pa je človk, ki mi od vseh treh deluje najmanj računalničar), en je ponavlju 1. letnik UNI, tatret pa se je prepisal na VSŠ. Ta, ki se je prepisal na VSŠ, pravi, da je veliko bolj zadovoljen kot pa prej, ko je bil na UNI - na živce mu je šlo preveč teorije. Kaj tok jogakte glede FE-ja.. tiste stir izpite v prvm letniku se pa ja da narest brez problema. |
Asika
|
8.2.2010 ob 11:13:26 Citiram: Rayx, 8.2.2010 ob 01:21:05: Res da večino ljudem bolj paše VSŠ, že zaradi samega sistema. Več vaj, manj teorije. Čeprav po tem novem boloncu baje ni več TAKO velike razlike. Poglobi se v matematiko dokler še imaš čas:D pri fantu se 4 skupaj učijo ma Feriju matematiko, jst jim jo razlagam (gimnazija), ker je sama snov na mnogo višjem nivoju kot v gimnaziji pa so vsš |
Raikkonen
|
8.2.2010 ob 12:18:47 Citiram: MuLaZ, 8.2.2010 ob 02:59:06: Kaj tok jogakte glede FE-ja.. tiste stir izpite v prvm letniku se pa ja da narest brez problema. sanja svinja kukuruz, al kukuruza nema.... |
Prikaži ostale forume iz sklopa
Debate, pogovori, čenče