Zdaj si tu: Vstopna stran > Forumi > Debate, pogovori, čenče > Najljubši pesnik
Sreda, 8. september 2010
Išči po vijavaji: POIŠČI
Denarnica: Preveri stanje!

Skoči na seznam forumov:

Debate, pogovori, čenče:Prični z novo temo!

Več glav več pove:Forumi na vijavaji

Najljubši pesnik

Dodaj to temo med priljubljene
BountyBounty slepa potnica
8.2.2010 ob 10:31:19 

Dons mej prjel da bi brala kšne res dobre pesmi (hah, kulturn praznik), pa me zanima, ker je vš najljubši pesnik/pesnica? Alpa če kdo predlaga kakšne res dobre pesmi, kšne take, bl globoke alnekej. =D
Pa tut tko, a pogosto berete pesmi, kšne..
[veselje]

R.I.P.R.I.P.
8.2.2010 ob 10:51:02 

Meni je Pavček res enkraten. [kul]

Pojezije od Kreslina so tudi super.

Ninja9Ninja9 platinasta vajenka
8.2.2010 ob 11:09:13 

Po novem mam fetiš na Alojza Ihana.

BlackroseBlackrose slepa potnica
8.2.2010 ob 11:15:41 

Prešeren, Prešeren, Prešeren! Kdo danes sploh še zna tako dobro pisat v pravih pesniških oblikah?
Sicer sta mi pa tudi Janez Menart in Tone Pavček všeč. Aja, pa Dragotin Kette tudi zmaga [srcek]

Razni precenjeni Kosoveli in Ihani so poden, ker nimajo pojma. Pišejo tako rekoč prozo in naključno pritiskajo enter, da zadeva zgleda kot pesem. [koma]

Skratka, najboljša poezija se je pisala v času romantike in moderne, potem pa nihče več ni nič pametnega napisal.

SmaugSmaug slepi potnik
8.2.2010 ob 11:24:35 

Citiram: Blackrose, 8.2.2010 ob 11:15:41:

Prešeren, Prešeren, Prešeren! Kdo danes sploh še zna tako dobro pisat v pravih pesniških oblikah?
Sicer sta mi pa tudi Janez Menart in Tone Pavček všeč. Aja, pa Dragotin Kette tudi zmaga [srcek]

Razni precenjeni Kosoveli in Ihani so poden, ker nimajo pojma. Pišejo tako rekoč prozo in naključno pritiskajo enter, da zadeva zgleda kot pesem. [koma]

Skratka, najboljša poezija se je pisala v času romantike in moderne, potem pa nihče več ni nič pametnega napisal.

Čakaj, ne moraš kosovela, ki je bolj pripadnik ekspresionizma in konstruktivizma primerjat z romantiki, ker je to popolnoma druga zvrst..

Sploh te pa pesniške oblike omejujejo pri ustvarjanju.

LubenichaLubenicha slepa potnica
8.2.2010 ob 11:59:02 

[URL=http://www.ednevnik.si/entry.php?w=Kopriva&e_id=18683]povodni mož- sodobni.<3 [/URL]

drugače nimam najljubšega pesnika. samo ta od Rozmana Roze mi je zlo všeč [pomezik]

P.S.: glede današnjega praznika. zka Prešern ni umiral cev tadn da b bli doma.
mal hodomušno.[hec]

TamckTamck platinasta vajenka
8.2.2010 ob 12:40:16 

Citiram: Blackrose, 8.2.2010 ob 11:15:41:

Jesih in njegovi soneti? A. Novak in njegovih milijon pesniških oblik in krasnih adaptacij soneta? Makarovičeva in njene grozne podobe v ritmih otroških izštevank in uspavank? Temu ti praviš nič pametnega? [dvom] Sicer pa, kdo si ti, da lahko sodiš, da Kosovel in Ihan nimata pojma? In če nimata pojma, zakaj sta kanonizirana? [dvom]

Sicer pa meni najljubši: Makarovičeva, Kosovel, Zajc, A. Novak, Gregorčič, Grafenauer, Pavček, Menart, pa tud Cankarjeva poezija ni bila lih napačna.

AnabellAnabell platinasta vajenka
8.2.2010 ob 13:05:11 

Srečko Kosovel ftw [kul]

TopalovicTopalovic platinasti vajenec
8.2.2010 ob 13:19:30 

Kosovel je od slovenskih stoposto najboljši
na živce mi grejo poezije kjer se vse rima in je vse na en sistem,...
Seveda ne rečem da prešeren ni bil mojster ampak Kosovel je legenda

SmaugSmaug slepi potnik
8.2.2010 ob 13:39:07 

Citiram: Lubenicha, 8.2.2010 ob 11:59:02:

[URL=http://www.ednevnik.si/entry.php?w=Kopriva&e_id=18683]povodni mož- sodobni.<3 [/URL]

drugače nimam najljubšega pesnika. samo ta od Rozmana Roze mi je zlo všeč [pomezik]

P.S.: glede današnjega praznika. zka Prešern ni umiral cev tadn da b bli doma.
mal hodomušno.[hec]

Prešen je umiral dle k en teden.

Prikaži ostale forume iz sklopa
Debate, pogovori, čenče

Skoči na seznam forumov:

Uporabnik:
Nepoznan

Prijava za uporabnike:

Uporabniško ime:

Geslo:

vstopi
Se ne spomniš gesla?
Trenutno razen tebe ne brska po vijavaji nihče drug.

Ostali člani vijavaje:

zapri to okno

Smerokaz: kje je kaj na vijavaji

zapri to okno

Moja vaja: moje osebne strani

zapri